بهره برداری از ۱۳۵ پروژه برق در راستای تامین برق پایدار در رودسر

در راستای تامین برق پایدار برای مشترکین برق شهرستان رودسر ۱۳۵ پروژه برق با اعتباری بالغ بر ۶۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.

خبرنگار: ثریا شعبان پور
به گزارش رصدرودسر،ستار آقایی مدیر توزیع برق رودسر در آئین افتتاح پروژه برق در حسین آباد بخش مرکزی رودسر با حضور سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، سرپرست فرمانداری شهرستان رودسر، امام جمعه و تعدادی از مسئولان ادارات حضور داشتند، اظهار کرد: در راستای تامین برق پایدار برای مشترکین برق شهرستان رودسر ۱۳۵ پروژه برق با اعتباری بالغ بر ۶۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.

وی با اشاره به پروژه های قابل افتتاح به مناسبت دهه فجر انقلاب تصریح کرد: این طرح ها شامل اصلاح 67 کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی سیمی و تبدیل آن به کابل خود نگهدار، طرح نصب وتقویت ۳۴ دستگاه ترانسفورماتور پربار، تامین برق متقاضیان شهری و روستایی با احداث شبکه فشار ضعیف هوایی و نصب ترانسفورماتور، اصلاح شبکه های فشار متوسط و ضعیف در قالب اجرای طرح های تعمیرات شبکه، اجرای طرح های کنترل پذیری،هوشمند سازی و نصب کلیدهای هوشمند با قابلیت کنترل از راه دور عنوان کرد .
مدیر توزیع برق رودسر با بیان اینکه پروژه های اجرا شده با هدف افزایش ظرفیت شبکه برق، بهبود کیفیت خدمات و رفع نیازهای رو به رشد شهرستان اجرایی شده اند، افزود: تمام تلاش همکاران ما در اداره برق اجرای پروژه هایی است که بتواند در توسعه زیرساخت ها و رفاه اجتماعی نقش مهمی در شهرستان ایفا کند.
مدیر توزیع برق رودسر با اشاره به اینکه اجرای طرح تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار در شبکه فشار ضعیف برق سبب خواهد شد تا میزان سرقت فیزیکی کابل به صفر برسد،تصریح کرد: یکی از اقدامات بسیار مهم وزارت نیرو در حوزه توسعه و نوسازی شبکههای فشار ضعیف هوایی، تبدیل کابلهای مسی موجود به کابلهای خودنگهدار است که علاوه بر کاهش شدید اتلاف انرژی به افزایش تاب آوری شبکه به بهبود وضعیت ولتاژ شبکه کمک شایانی میکند.
با توجه به همه تلاش های صورت گرفته از سوی نیروهای پرتلاش برق شهرستان رودسر، استان گیلان و کشور اما ما شاهد مشکلات و چالشهایی مانند خاموشی هایی هستیم که به گفته مسئولین صنعت برق ما دچار ناترازی هایی در بعد اقتصادی و هم در بعد تولید و مصرف هستیم که باید تلاش کرد تا با همکاری مسئولین و صرفه جویی مشترکین این مشکل حل شود.
برق یکی از انرژیهای بسیار گران در بخش تولید، انتقال، توزیع، تولید و نگهداری نیروگاه است که نیازمند هزینههای بسیار زیادی بوده و از آنجایی که تناسبی بین قیمت واقعی برق با قیمتی که از سوی مصرف کنندگان گرفته می شود وجود ندارد سبب شده که به مشکلات برق کشور افزوده شود راهکارهای اساسی برای کاهش مشکلات صنعت برق وجود دارد مانند:
وزارت نیرو باید نسبت به بهینهسازی لوازم برقی پرمصرف خانوادهها همانند موتور کولرهای آبی و گازی حساس باشد و برای تعویض موتورهای پرمصرف با نمونههای کم مصرف برنامههای عملیاتی داشته باشد همچنین این وزارتخانه باید نسبت به برچسب انرژی و کیفیت محصولات لوازم خانگی وارداتی و تولید داخل حساسیت بیشتری داشته باشد و در تعامل با وزارت صمت اجازه ورود محصولات بی کیفیت به بازار را ندهد.
همچنین وزارت نیرو باید در برنامههای بلندمدت خود اهتمام ویژهای به انرژیهای تجدیدپذیر و به ویژه خورشیدی داشته باشد و برای توسعه این نوع انرژی برنامههای دقیقی را اجرایی کند.
البته نباید فراموش کنیم که تغییر سبک زندگی مردم موجب افزایش نیاز شهروندان به مصرف برق شده و بر مشکلات و چالشهای این صنعت افزوده است به این معنا که در گذشته، کمتر خانوادهای از ماشین ظرفشویی یا اسپیلت استفاده میکرد، اما امروز استفاده از اسپیلت، ماشین ظرفشویی، مایکروفر و… به مراتب افزایش یافته است.
معماری غیراستاندارد ساختمانها یکی دیگر از مشکلات صنعت برق است که سبب شده خانههای شهروندان در فصل گرم به شدت گرم شود و آنها ناگزیر برای رهایی از گرما به سیستمهای سرمایشی روی بیاورند. این در حالی است که در اکثر کشورهای توسعه یافته معماری منازل مسکونی متناسب با وضعیت انرژی آن کشور استاندارد سازی شده است و جدا از آن در کشور خودمان نیز در گذشته و در معماری ساختمانها این مهم مد نظر قرار میگرفت.
هر چند اکثر کشورهای توسعه یافته جهان پویایی صنعت برق خودشان را با تنظیم نظام عرضه و تقاضای منطقی و فعال سازی بخش خصوصی حفظ میکنند، اما در کشور ما به دلیل اینکه نظام عرضه و تقاضای منطقی در بازار برق حاکم نیست، بخش خصوصی رغبتی برای حضور در این صنعت ندارد برای تشویق صنایع بزرگ به عرصه نیروگاهی باید وزارت نیرو برای آنها این شرایط را ایجاد کند که صنایع مازاد برق تولیدی خود را بتوانند به خارج صادر کنند. همچنین میتوان بسترهای لازم را برای ورود بخش خصوصی به عرصه نیروگاهی فراهم کرد تا بخش خصوصی که توان و تخصص کافی در این حوزه را دارد، برق کافی را تولید کرده و با قیمت منطقی به صنایع بفروشد.
انتهای پیام/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰