آسیب آفت سوسک ریشه به باغات فندق
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با اشاره به آفت سوسک ریشه به عنوان یکی از مشکلات باغداران فندق و کیوی گفت: تحقیق بر روی این آفت یکی از کارهای خوبی است که برای نخستین بار در کشور و دنیا در حال انجام بوده که نتایج این تحقیقات ظرف یک و دو سال آینده در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
به گزارش رصدرودسر،محمدرضا عباسی مژدهی در جمع خبرنگاران با اشاره به مکان یابی ایستگاه تحقیقات فندق اظهار کرد:با همکاری جهاد کشاورزی استان گیلان و حمایت های شهرستان رودسر به زودی مکان جدیدی برای ایستگاه تحقیقات فندق در اشکورات تعیین می شود که عملیات تحقیق و پژوهش در این حوزه در حال صورت گرفتن است خوشبختانه پژوهش گران ما در این منطقه فعالیت های بسیار خوبی داشتند که حاصل این تحقیقات در غالب کارگاه های آموزشی ،روز مزرعه و هفته انتقال یافته ها و حتی در غالب نشریات ترویجی در اختیار کشاورزان باغدار و عموم مردم قرار می گیرد.
وی ایجاد باغات الگویی را یکی از فعالیت های مرکز تحقیقات کشاورزی در راستای اصلاح و جوانسازی باغات فندق خواند و افزود: کشاورزان با بازدید از این باغات می توانند از علمی شدن کار تولید فندق و استفاده از آخرین یافته های پژوهشی بهره گیری کنند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان جوانسازی باغات فندق را مورد تاکید باغداران قرار داد و تصریح کرد:با توجه به حمایت های سازمان جهاد کشاورزی و استانداری گیلان برای پروژه های تحقیقاتی امسال اعتبارات یک درصد تعریف شده است.
وی آفت سوسک ریشه را یکی از مشکلات باغداران فندق و کیوی خواند و افزود: تحقیق بر روی این آفت یکی از کارهای خوبی است که برای نخستین بار در کشور و دنیا در حال انجام بوده که نتایج این تحقیقات ظرف یک و دو سال آینده در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
عباسی مژدهی به پژوهش در خصوص ارقام جدید فندق در منطقه اشکور اشاره کرد و گفت: باغ های الگویی و باغ های سازگاری در این منطقه تاسیس شده که محققین با کشت بیش از ۱۰ تا ۱۴ رقم ، مطالعات فنولوژیکی در سال های مختلف رویشان انجام شده هر چند این مطالعات زمانبر بوده نباید انتظار داشت که در یک بازه زمانی کوتاه بتوان به نتیجه رسید.
وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی تلاش می کند تا آخرین دستاوردهای علمی خود را برای مدیریت باغداران در تولید با کیفیت و کمیت بهتر در اختیار کشاورزان فندق کار قرار دهد ،افزود:حدود ۴ تا ۵ رقم جدید فندق که با شرایط اقلیم منطقه اشکورات رودسر سازگاری دارند و نسبت به آفات و بیماری ها مقاوم هستند به کشاورزان معرفی می شود تا بتوانند کشت کنند.
انتهای پیام/
خبرنگار: ثریا شعبان پور
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰